Golden Ceramics

Deze lagers worden gepersonaliseerd met tekst naar eigen keuze. Ze zijn enkel op aanvraag te verkrijgen. Een uniek geschenk. Een toplager met een unieke “finishing touch”. Deze lagers zijn dezelfde als onze CB3 bearings: met zes zwarte ceramische balletjes. Deze lagers zijn dus niet een juweeltje om naar te kijken maar het zijn ook toplagers! Opgelet: de huls is vervaardigd uit staal (welke goudkleurig geanodiseerd is) waardoor schoonmaken na het skaten in de regen aangewezen blijft. Ze zijn aan één kant open zodat de lagers perfect schoongemaakt kunnen worden en de andere kant hebben ze een afneembare wit schild (deels staal/deels rubber). Deze lagers zitten per zestien stuks verpakt in een rond design tinnen doosje.

Opmerking

Het verschil tussen 6 en 7 ball bearings:

Het is tot op heden nog niet wetenschappelijk aangetoond welk type lagers het snelst zouden zijn. 7 balletjes zorgen ervoor dat er minder gewicht, druk , en dus rolweerstand, per bal is, wat de “roll” zou moeten bevorderen. En ze zouden ook voor een makkelijkere acceleratie zorgen. 6 balletjes zorgen zoals gezegd voor een groter momentum. Waardoor je de opgebouwde snelheid makkelijker zou moeten kunnen vasthouden.

Kortom, momenteel is de enige informatie waarop we kunnen afgaan het gevoel en de feedback van de sporters. Tot nu is deze feedback verschillend per sporter en dus ook verschillend naar gelang voor welk type wedstrijd de bearings worden gebruikt, met de 100m sprint en de marathon als twee uiterste disciplines en met kinderen en/of licht gebouwde dames en uit de kluiten gewassen senioren heren als uiterste types atleten.